A stevia fogászati előnyei

stevia7.jpgA stevia növény egy igen erős antibakteriális szer, ezért többek között kiválóan alkalmas a fogak és a szájüreg ápolására is. A steviát érdemes a fogkrémünkbe és a szájvizünkbe is felhasználni, mivel így a rendszeres használatnak köszönhetően nagymértékben lecsökkenthetjük a fogszuvasodás kialakulásának esélyét, valamint a fogínyvérzést is hatékonyan gyógyíthatjuk. A steviával való öblögetéssel megszüntethetjük a szájban található baktériumok aktivitását, azok igen gyorsan elpusztulnak a steviának köszönhetően.

Az elmúlt időkben az emberek egészen megszokták, hogy a fogkrémüknek van egy enyhe édes íze. Azonban ezt sajnos sokszor cukorral érik el a gyártók, így még inkább fontos, hogy steviát keverjünk a fogkrémünkbe, hogy a cukor káros hatásait is kiiktathassuk. A stevia ugyanolyan édes, mint a cukor, viszont ez a hagyományos kristálycukorral ellentétben védi a fogakat és az ínyt a károsodásoktól. Ráadásul egy nullkalóriás növényi édesítőszerről van szó, ami nem ad extra kalóriákat a fogmosáshoz, mint a hagyományos fogkrémek és szájöblítők.

A finomítatlan stevia por (a stevia növény szárított zöld levelei) képes a leggyilkosabb baktériumok elpusztítására is. Hatékonyan számol le a Stphylococcus és Streptococcus törzsekkel, amik leggyakrabban felelősek a fogszuvasodásért. Sőt ezek a baktériumok a cukorbetegség esetében még inkább képesek elszabadulni, így a diabéteszes embereknek különösen ajánlott a steviával történő fogmosás.