A cukorfüggőség típusai 1.

A stevia képes megszüntetni a cukorfüggőséget. De azt tudtad, hogy a cukorfüggőségnek is több típusa van. Ezeket most röviden sorra vesszük. Kezdjük az első kettővel.

1. típus: az energiaitalok elkötelezettje

A krónikusan kimerült emberről van szó, aki koffeinnel és cukorral "tartja magát életben". Ha kimerítő feladatokat végzünk hosszú ideje, akkor a cukor és a koffein iránti vágyunk erősödik, hiszen úgy érezzük, hogy a fáradtság és kimerültség leküzdésére ezekhez az anyagokra van szükségünk. Pedig valójában az energiaszintünket a helyes táplálkozással, alvással, testmozgással lehet egészségesen növelni. A cukor és a koffein csak átmenetileg segíthet, viszont ilyen esetben gyorsan függés alakulhat ki. Ez fajta cukorfüggőség jelentkezik nálunk, ha a reggel beindításához szükségünk van egy kávéra, ha napközben elég sok energiaitalt fogyasztunk. E függőség során gyakran érezzük, hogy a fáradtságunkat édességgel szeretnénk elnyomni. Illetve nagyon komoly problémánk van a fogyással.

 Stevia foliage.JPG

2. típus: etess meg vagy megöllek

Amikor a stressz kimeríti a mellékveséket, akkor ingerlékennyé válunk, amikor éhesek leszünk, ilyenkor lezuhan a stressztűrő-képességünk. Sokszor ebben az esetben is cukorhoz nyúlunk, pedig ilyenkor az édesgyökér, a C-vitamin és a pantoténsav az, ami képes kezelni a mellékvesék kimerültségét. Ingerlékenyek vagyunk, ha éhezünk? Az életet válságosnak érezzük? Valószínűleg a 2-es típusba tartozunk.