A stevia gyógyászati előnyei
Tápérték információ
- 1 csésze fehér cukor = 1/4 teáskanál Stevia kivonat
- Kalória: ZERO
- Zsírok: ZERO
- Koleszterin: ZERO
- Szénhidrát: ZERO
- Cukor: ZERO
- Fiber: ZERO
- Fehérjék: ZERO
Terápiás használat
Cukorbetegség: a stevia része lehet az egészséges táplálkozásnak azok esetében, akik cukorbetegségben szenvednek. A stevia olyan tápanyagokat tartalmaz, amik segítik a szervezetet, hogy az szabályozza a vér glükóz szintjét. Ezenfelül a stevia segíti a hasnyálmirigy működését. A stevia közel 35 %-kal is csökkentheti a vércukorszintet. A stevia tehát kiváló cukorhelyettesítő és biztonságos a cukorbetegek számára is.
Elhízott és túlsúlyos egyének: A stevia segít azoknak, akik szeretnének lefogyni. A stevia használatával csökkenthetjük a kalóriabevitelt és az édes ételek iránti vágy is mérséklődik.
Fogápolás: A stevia kivonatot fel lehet használni a szájüregben található baktériumok kiirtására is, ami különösen fontos a fogszuvasodás és a fogíny problémák elkerülésében.
Egyéb: Több tanulmány megerősíti a stevia antibiotikus tulajdonságait, különösen az E. coli baktérium, a Staphylococcus aureus és a Corynebacterium difteriae valamint a Candida albicans gomba ellen.
Érdekességek
Amikor a stevia bekerül a hasnyálmirigybe, akkor nem emeli meg a vércukorszintet. Ezért nemcsak a cukorbetegeknek, hanem a fogyókúrázóknak is előnyös, mivel a stevia így kalória- és szénhidrátmentesnek tekinthető.
Stevia egy kiváló eszköz, ami segít a fogyásban. Nincsenek negatív mellékhatásai, amik más cukorpótlók esetében előfordulhatnak.
Ha rendszeresen fogyasztunk steviát, akkor csökkenthetjük a cukor vagy a zsíros ételek utáni vágyat is.
Bebizonyosodott, hogy a Stevia segíti az emésztést, csökkenti a magas vérnyomást.