A stevia gyógyászati előnyei

stevia6_1.jpgTápérték információ

  • 1 csésze fehér cukor = 1/4 teáskanál Stevia kivonat
  • Kalória: ZERO
  • Zsírok: ZERO
  • Koleszterin: ZERO
  • Szénhidrát: ZERO
  • Cukor: ZERO
  • Fiber: ZERO
  • Fehérjék: ZERO 

Terápiás használat

Cukorbetegség: a stevia része lehet az egészséges táplálkozásnak azok esetében, akik cukorbetegségben szenvednek. A stevia olyan tápanyagokat tartalmaz, amik segítik a szervezetet, hogy az szabályozza a vér glükóz szintjét. Ezenfelül a stevia segíti a hasnyálmirigy működését. A stevia közel 35 %-kal is csökkentheti a vércukorszintet. A stevia tehát kiváló cukorhelyettesítő és biztonságos a cukorbetegek számára is.

Elhízott és túlsúlyos egyének: A stevia segít azoknak, akik szeretnének lefogyni. A stevia használatával csökkenthetjük a kalóriabevitelt és az édes ételek iránti vágy is mérséklődik.

Fogápolás: A stevia kivonatot fel lehet használni a szájüregben található baktériumok kiirtására is, ami különösen fontos a fogszuvasodás és a fogíny problémák elkerülésében.

Egyéb: Több tanulmány megerősíti a stevia antibiotikus tulajdonságait, különösen az E. coli baktérium, a Staphylococcus aureus és a Corynebacterium difteriae valamint a Candida albicans gomba ellen.

Érdekességek

Amikor a stevia bekerül a hasnyálmirigybe, akkor nem emeli meg a vércukorszintet. Ezért nemcsak a cukorbetegeknek, hanem a fogyókúrázóknak is előnyös, mivel a stevia így kalória- és szénhidrátmentesnek tekinthető.

Stevia egy kiváló eszköz, ami segít a fogyásban. Nincsenek negatív mellékhatásai, amik más cukorpótlók esetében előfordulhatnak.

Ha rendszeresen fogyasztunk steviát, akkor csökkenthetjük a cukor vagy a zsíros ételek utáni vágyat is.

Bebizonyosodott, hogy a Stevia segíti az emésztést, csökkenti a magas vérnyomást.